Studiestartsdag

I Aalborg er der tradition for, at studiestartsdagen er den 1. september. Og i år faldt denne dag på en torsdag. Dagen startede med morgenmad på Gammeltorv eller for min studieretning rettere sagt morgenmad på en lille sidegade nær Gammeltorv. Her sad man og snakkede med sine nye medstuderende, spørgsmålene, som ofte fløj rundt, var bl.a:

“Hej, hvad hedder du?”

“Undskyld, hvad er det nu, du hedder?”

“Hvor er du fra?”

“Hvorfor valgte du dette studie?”

“Skal du med til festen i aften?”

Udover morgenmaden blev vi udsat for en masse reklamer, hvor folk fra forskellige foreninger og andet delte lidt bolcher, slik og brochurer ud. Herefter var der en tale af rektor og borgmesteren, hvor det handlede om at være en af de første ind i lokalet, hvis man ville være så heldig at finde en siddeplads. Der var også en skøn rundvisning på campus af ens tutorer, samt mere reklame og skønne salgstaler der skulle få folk til at melde sig ind i det ene og det andet på ens første dag.

Selvfølgelig skal Studentersamfundet arrangere en fest, så man første dag ikke kun skal tale akavet med hinanden i løbet af dagen men også i løbet af aftenen. Efter en 30 minutters kø for at komme ind til festen samt en times kø til spisning, så er det sikkert at sige, at det ikke var den bedste start på festen. Mange smuttede allerede omkring de 22, og de sidste omkring 24. Det er egentlig meget forståeligt at de gjorde, for musikken var ikke lige den bedste. Så hellere bruge pengene på en ordentlig DJ, der kunne sætte gang i festen. Dermed kan det let konkluderes, at der ikke var nogen efterfest, hvilket mange ved, er det fedeste, for det er jo der mange vælger at danse!

Indtil videre ser det ud til at fester er en stor prioritet på studiet, for i løbet af blot 10 dage er der 3 fester, som tutorerne har anbefalet, at man deltager i. Og selvfølgelig skal man gøre sit for at deltage og være en del af fællesskabet, således man kan lære sine medstuderende bedre at kende. Men kan det virkelig passe, at det hele skal omhandle druk? Jeg ser ikke særlig mange arrangementer for os nye studerende, hvor der ikke er alkohol involveret. For mig gør det ikke det helt store, men for dem som ikke drikker er det mindre fedt.

Alt i alt en fin første dag.

Billede 01-09-2016 23.26.13
Her sidder vi ved at bord og smiler til kameraet.

 

Hvis du også er begyndt på et nyt studie, havde du så en god første studiedag?

/dodo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s