Eksamen i Statsorganerne

Så er sidste eksamen på første semester overstået. Og jeg er så klar på at holde lidt fri inden 2. semester begynder.

Eksamen foregik således, at du gennem det halve år har læst pensum, og her bliver du så delt ind i grupper, hvor hver gruppe skal skrive et projekt indenfor et emne, der indgår i pensum. Vores gruppe skrev om love med tilbagevirkende kraft indenfor straffelovgivningen.

Til eksamen skal du så forsvare dit projekt. I har hver især ca. 2 minutter til at forklare hvad projektet omhandler, hvorefter I skal svare på spørgsmål. Vores spørgsmål gik primært på vores projekt, og det vi havde skrevet. Udgangspunkter er det skriftlige projekt, hvorefter man så evt. kan styrke sin karakter til den mundtlige.

Vores projekt var indholdsmæssigt og strukturmæssigt okay. Problemet var bare selve formuleringen ved bestemte afsnit, der ikke helt var “forståelige”. Men da vi alle havde siddet med det i flere dage, var vi stirret blinde på at vores formuleringer ikke gav mening for andre.

Det endte med at alle i gruppen fik 7. Hvilken er en ok karakter. Personligt er jeg en smule skuffet, og føler ikke at vi har fået nok at vide ift. hvordan eksamenen i faget foregår. Vidste vi, at vi kun ville blive spurgt ind til vores projekt, så ville vi da have forberedt os mere inden for det. For vi blev slet IKKE spurgt ind til pensum. Og her tænker jeg bare, hvad har jeg så brugt det sidste halve år på.

Kort fortalt en skuffende eksamen, en ok karakter og et spild af liv ift. at læse pensum op.

Hvad har jeg så lært? Jeg har lært, at når man laver gruppearbejde, handler det meget om at læse tingene igennem, forstå sagerne og spørge ind til de ting, der ikke er forståelige. Herunder også at få nogle til at læse korrektur på ens opgave, samt at have 100 % styr på projektet, således man kan svare på ALLE spørgsmål. Det gælder også, at man skal være egoistisk til gruppeeksamener – hvilket bare lyder dumt, men ikke desto mindre sandt. Sikke en skuffelse. Jo mere du siger, jo større chance er der for, at du stiger i karakter. Så det helt store spørgsmål er om man vil være douchebag og svare på alt og være dominerende, eller om man vil give plads til andre.

Gennemsnit: 8,8
4: 13
7: 33
10: 38
12: 25
I alt: 110 elever

/dodo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s